Anugerah PERSAMA 2012

PENCALONAN BAHAN-BAHAN ILMIAH UNTUK ANUGERAH PERSATUAN SAINS MATEMATIK MALAYSIA (PERSAMA) 2012

Sukacita dimaklumkan bahawa pihak Persatuan Sains Matematik Malaysia (PERSAMA), dengan kerjasama Jabatan Pengajian Tinggi, Kementerian Pengajian Tinggi, Malaysia akan menganjurkan Anugerah PERSAMA 2012 yang akan diadakan semasa Simposium Kebangsaan Sains Matematik Ke 20 (SKSM20) di Hotel Palm Garden, Putrajaya pada 18-20 Disember 2012. (http://www.ukm.my/ppsmfst/sksm20/)
Sehubungan dengan itu, saya bagi pihak PERSAMA memohon kerjasama dari pihak saudara untuk mencalonkan bahan-bahan ilmiah terbitan Jabatan saudara atau pencalonan individu untuk Anugerah PERSAMA 2012 bagi kategori berikut:
 
  • Buku Karya Asli 
  • Buku Karya Terjemahan
  • Tesis Sarjana
  • Tesis Doktor Falsafah
  • Makalah Ilmiah 
  • Rekacipta Matematik 
  • Rencana popular 

Hadiah bagi pemenang utama dan beberapa pemenang saguhati berupa wang tunai serta sijil dari PERSAMA. Untuk makluman, pencalonan dari Jabatan amat digalakkan tetapi pencalonan dari individu juga turut diterima. Bersama-sama ini dilampirkan garis panduan anugerah bagi setiap kategori untuk tindakan saudara seterusnya. Untuk makluman, tarikh tutup pencalonan adalah pada 31 Mac 2012. Sila hantarkan bahan-bahan ilmiah yang berkaitan berserta borang pencalonan terus kepada saya di alamat di bawah. Borang pencalonan boleh juga didapati di laman web PERSAMA di www.persama.org.my

Sebarang pertanyaan juga boleh diajukan terus kepada saya. Mohon kerjasama saudara untuk menghebahkan maklumat ini kepada semua staf akademik di Jabatan saudara. 

Sekian dimaklumkan. Terima kasih. Wassalam. 

BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” 

Yang menjalankan tugas, 
Prof Madya Dr Nor Haniza Sarmin 
Penyelaras Anugerah PERSAMA 2012
d/a Jabatan Sains Matematik, Fakulti Sains, 
Universiti Teknologi Malaysia, 
81310 UTM Skudai, Johor 
Tel : 07-5534867 (pej), 017-7557660 (h/p) Mel-e : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya. 

Lampiran: